Ja si të kursejmë PARATË dhe ta kemi portofolin plotë…(10 këshilla) – Keshilla Bukurie

Gjithçka për Femrat

Ja si të kursejmë PARATË dhe ta kemi portofolin plotë…(10 këshilla)

Ja si të kursejmë PARATË dhe ta kemi portofolin plotë…(10 këshilla)

1. SË PARI, ZHDUKNI BORXHET: Thjesht llogariteni se sa duhet të shpenzoni çdo muaj për borxhet tuaja dhe do të shihni se eliminimi i borxhit është mënyra më e shpejtë për të kursyer paratë tuaja. Pasi të jeni të lirë nga pagesa e borxhit, mund të rivendosni kursimet. 2. VENDOSNI QËLLIME KURSIMI: Për qëllimet afatshkurtra është e lehtë. Në qoftë se ju dëshironi të blini një videogame apo laptop, shihni se sa kushton. Për qëllime afatmesme ose afatgjata, si p.sh. të blini një makinë, apo shtëpi, përcaktoni se cila është shuma e parave që do t’ju duhet. 3. VENDOSJA E NJË AFATI: Për shembull: “Unë dua të jem në gjendje për të blerë një shtëpi pas pesë vitesh.” Caktoni një datë të veçantë për realizimin e objektivave dhe sigurohuni që qëllimi është i arritshëm brenda kësaj periudhe kohore. Nëse kjo nuk është e arritshme, mund të dekurajoheni. 4. KURSIMI PERIODIK: Duhet të kuptoni se sa do të kurseni në javë, në muaj, ose në vit për të arritur secilin nga qëllimet tuaja.

5. REGJISTRONI SHPENZIMET TUAJA: Regjistroni cdo blerje Edhe nqs blini dicka te vogel e mira do te ishte qe ta shenonit diku pasi vetem keshtu ju mund ti llogaritni te gjitja shpenzimet 
6. SHKURTONI SHPENZIMET TUAJA.Mos blini kurrë gjera qe nuk ju duhen dhe nuk i përdorni,duhet te hiqni dore nga ky ves i keq qe thuajse te gjithe ne e kemi nga pak.Por ka ardhur koha te mendoni disa here para se te beni nje blerje e sidomos kur nuk e keni te domosdoshme. 7. RIVLERËSONI QËLLIMET TUAJA TË KURSIMEVE: Ulni shpenzimet tuaja (ato që mundeni) dhe rrisni të ardhurat tuaja (d.m.th. fitimet apo rrogën).

8. BËNI NJË BUXHET: Pasi të keni arritur balancimin e të ardhurave tuaja me qëllimet e kursimeve dhe shpenzimeve, përcaktoni një buxhet.. (P.sh. “Unë do të shpenzoj vetëm 1.500 Lekë në muaj për kafe / çokollatë / etj.”) 9. NDALONI PËRDORIMIN E KARTAVE TË KREDITIT: Paguani për çdo gjë me para në dorë. Është më e lehtë të shpenzoni më tepër kur keni një llogari bankare ose kartë krediti, sepse ju nuk e dini saktësisht se sa janë dhe sa mbeten atje. 10. HAP NJË LLOGARI KURSIMI
Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/keshilla/public_html/wp-includes/functions.php on line 3729